Kvinnehelsehus Oslo

Kvinnehelsehus Oslo er et lavterskeltilbud som skal være nyttig for alle, men spesielt tilrettelagt for kvinner i sårbare situasjoner. 

Fra åpningen av Kvinnehelsehuset 4. april 2024 med besøk av H.M. Dronningen. Foto: Per-Åge Eriksen

Kvinnehelsehusets tilbud

Kvinnehelsehus Oslo er et lavterskeltilbud som skal være nyttig for alle, men spesielt tilrettelagt for kvinner i sårbare situasjoner, med tilbud om:

Støtte
Nettverk
Kunnskap

Vi er et supplement til det offentlige helsetilbudet, som skal sikre tilgang til helsetilbud, aktiviteter, kunnskapsformidling og møteplasser for kvinner.

Støtte

Kvinnehelsehuset fungerer som en «helselos» til rett og relevant helsehjelp. Vi driver med informasjonsformidling, og har som mål å tilgjengeliggjøre lavterskel helsetjenester i samarbeid med eksterne samarbeidspartnere og fagfolk.

Nettverk

Kvinnehelsehuset skal ha et særlig fokus på å skape trygge møteplasser for kvinner i alle livsfaser. Dette gjøres i stor grad via frivilligdrevne gruppeaktiviteter rettet mot kvinner i ulike livsfaser.

Kunnskap

Vi skal fremme kunnskap gjennom forskningsformidling, debatter, erfaringsutveksling, kurs og møtevirksomhet om dagsaktuell og tabubelagte tematikk. Kvinner skal få kunnskap og verktøy til å ta helsefremmende valg og øke sin samfunnsdeltakelse. Oslos første kvinnehelsehus ble åpnet 4. april 2024 og befinner seg i bygget Tøyenhelsa (Hagegata 32) og er på 200 kvadratmeter. Det består av en stor aktivitetssone med åpen kjøkkenløsning, der det vil avholdes sosiale aktiviteter. Det har også flere grupperom og samtalerom.

Kvinnehelsehuset er tatt frem av Norske Kvinners Sanitetsforening, i tett samarbeid med Oslo Sanitetsforening, N.K.S. Oslo fylke og de andre lokale sanitetsforeningene i Oslo.

Aktiviteter og program

Vi har et bredt tilbud av nettverksgrupper, aktiviteter og tilbud for kvinner i ulike livsfaser og situasjoner.

– Flerkulturell doula
– Helsekafé
– Kvinner i fokus
– Motherhood – mor i nytt land
– NORA
– Sisterhood
– Ressusvenn
– Språkvenn
– Ungt åpen treff

Følg med på vår Facebookside for oppdatert informasjon.

Kontakt oss

Kvinnehelsehus Oslo holder til i 5 etasje på Tøyenhelsa H32.

Åpningstider

Mandag: Stengt
Tirsdag – fredag: 10-15*

*Vi har også aktiviteter og arrangementer utenom ordinære åpningstider.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne.

Vi er N.K.S. Oslo fylke

Bor du i Oslo fylke og vil bli med i Norges største kvinneorganisasjon? Bli med i ett rikt kvinnefellesskap og bidra med hender, hode og stemme til et trygt og inkluderende samfunn, lokalt og nasjonalt.

Styret i Oslo fylke

Fylkesleder Atya Choudhary
Nestleder Liv Aass Frank
Sekretær Helene Ottersen
Styremedlem Nina Rynning
Styremedlem Jorunn Sveinang Hemma
Styremedlem Norunn Grete Skorgen, Omsorgsberedskapskontakt
Styremedlem Asbjørg Engebø Rystad
Varamedlem Renate Andersen
Varamedlem Toril Hagen